Une belle journée à Narbonne

Avui, vint de desembre, l’alumnat de tercer i de quart d’ESO de francès de l’Escola Industrial, i amb la Claudine i resta de professors acompanyants, hem pujat a les vuit del matí a l’autocar, encara amb les lleganyes als ulls, però amb la il·lusió posada al nord, camí de França. 
A mig matí ja érem a Narbona, hem passejat per la riba de l’Aude, on hi havia instal·lades unes parades d’un Mercat Nadalenc. Ens hem endinsat pel barri antic fins a la Catedral de Sant Just i Pastor, i allà hem pogut gaudir de la visita guiada de l’Helena i la Desirée; les quals ens han traslladat al passat romà i medieval de la ciutat que ens ha hostatjat. Cap a dos quarts de dues hem visitat “Les Halles”, el mercat central on hem pogut flairar l’olor dels 365 formatges existents a França i “le bûche de Noël”, un tronc de biscuit farcit de crema. 
A dos quarts de tres hem arribat al Mercat de Nadal de Le Barcarés, havent recorregut els marges dels aiguamolls de Le Barcarés i contemplat el cim del Canigó  en la llunyania. Un cop a dins, hem dinat, hem patinat sobre gel, hem pujat a la “nòria” i ens hem cruspit unes quantes crepes. I algú, fins i tot, no ha pogut resistir a la temptació de menjar-se un cotó fluix de sucre, tot recordant la infància. Ens hem acomiadat del Mercat de Nadal, a les sis de la tarda i a hora foscant, enmig de la multitud de llumetes,  per enfilar el camí de tornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics