Jornada araArt

Durant els dies 18 i 19 de desembre, els alumnes de l’ESO han dut a terme la jornada araArt, amb l’objectiu de treballar de manera transversal la disciplina artística. A partir de les tasques dirigides pel grup impulsor i el professorat que ha rebut la formació araArt, ens hem organitzat per tal que cada nivell dediqui unes hores a visibilitzar uns productes finals. 

Un dels eixos principals del projecte ha estat conèixer l’estètica de la Bauhaus, ja que els edificis del centre, dissenyats per Josep Antoni Balcells, van prendre com a model l’escola de la Bauhaus alemanya, de Walter Gropius, amb una metodologia que integrava la tècnica i les arts. Artistes com Mondrian, Kandinsky, Klee van ser referents al centre. 

A 1r ESO l’alumnat ha dissenyat uns panells, inspirats en l’estètica de Mondrian per penjar a cada una de les aules. Són els Penja-tot; tal com indica el seu nom, es tracta de peces artística on s’hi podran penjar els murals, dibuixos, etc. realitzats pels alumnes en les diferents matèries. 

A 2n ESO els alumnes han dissenyat un joc de cartes seguint l’estètica bauhausiana, perquè aquestes cartes passi a formar de l’aula de jocs tranquils i puguin jugar-hi tots els alumnes que ho desitgin. 

A 3r ESO s’ha treballat les inquietuds dels alumnes per donar forma a un producte artístic que expressi la seva creativitat, combinant les tècniques més tradicionals amb l’audiovisual, amb la col·laboració d’un artista resident de ca l’Estruch. 

A 4t ESO els alumnes s’han centrat en objectes personals per comparar l’artesania i el procés industrial. A través del concepte artístic del ready-made, s’han aproximat a l’art modernista i a la Bauhaus. Els objectes que han portat s’han reconvertit en alguna altra cosa totalment diferent i original. 

Confiem que no només el resultat final hagi estat un èxit, sinó que el procés hagi servit a alumnat i professorat a ser conscients de la importància de l’art en el nostre dia a dia i de la sort que tenim de formar part d’un edifici històric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics