Espais de reflexió: parlem d’alcohol i de pantalles

Hi ha temes que sempre són d’actualitat i que preocupen especialment docents i famílies. Un d’aquests temes és l’alcohol i la normalització del consum que en fa la societat i, especialment, els més joves. És per aquest motiu que els alumnes d 3r ESO han rebut unes xerrades, impartides per la Fundació Alcohol i Societat, en què s’ha abordat els riscos del consum d’alcohol entre els joves. La xerrada ha anat acompanyada d’una dinàmica i, de manera paral·lela, també s’ha ofert una xerrada informativa telemàtica amb les famílies interessades.

Podeu trobar més informació sobre els consells que es van donar a l’enllaç de la Fundació Alcohol i Societat:

https://www.alcoholysociedad.org/ofertaeducativa/familia.aspx

Per altra banda, un altre tema que tractem a l’institut és l’ús de les pantalles. Som un institut ESO lliure de mòbils i mirem de promoure activitats que conscienciïn l’ús responsable dels dispositius digitals. A banda del servei comunitari que ha dut a terme l’alumnat de 3r ESO A en col·laboració amb el SAIDP, i dels tallers a les tutories de l’ESO, l’AFA s’hi ha afegit amb una sessió sobre “Pautes per un bon ús de les pantalles”, en què hi han participat Gerard Vilanova i Xavier Polo (SAIDP), amb Marta Pontnou com a moderadora.

L’exposició d’hores davant de les pantalles, el contingut i el control del contingut del que miren els nostres fills, de quina manera els podem acompanyar, què ha d’ensenyar l’escola sobre aquest tema, etc. són algunes de les reflexions que han sorgit en aquesta taula rodona, participativa i propera.

Enllaços que ens poden ajudar a educar els nostres fills en competència digital: https://www.pantallasamigas.net/

Trobareu un resum molt complet de la xerrada al web de l’AFA:  https://www.ampaindustrial.org/6-pautes-per-un-bon-us-de-les-pantalles/

Famílies i docents estem convençuts que hem de continuar incidint i insistint en aquests temes.  Interpel·len tota la comunitat educativa i cal tractar-los des de perspectives diverses. Confiem continuar creant plegats espais de reflexió i trobada per tal que famílies, docents i alumnes aprenguem a gestionar millor l’ús i l’abús, tant de l’alcohol com de les pantalles. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics