Donació de Sang

Quins beneficis comporta la donació de sang? Per què és necessària? Gràcies al serveis comunitaris que han dur a terme els alumnes de 3r ESO B de l’Escola Industrial descobrirem això i més!

En primer lloc, l’Arnau, tècnic del Banc de Sang ens va venir a fer una xerrada sobre la importància de donar sang, els beneficis que té i explicar-nos coses interessants com que hi ha molt tipus de grups sanguinis diferents i que cada bossa de sang donada, només pot ser utilitzada amb una persona de sang de mateix tipus. També és important saber que hi ha persones que no poden donar sang ja sigui per malalties, substàncies tòxiques (drogues, alcohol, etc.) entre d’altres. Les donacions de sang no només serveixen per injectar-la a gent que li’n falta, sinó que també pot ser una ajuda per a gent amb manca de plaquetes i/o cèl·lules sanguínies.

Per a preparar bé aquesta activitat, vam crear un logo i un eslògan per a la campanya de donació i per a fer propaganda al carrer, xarxes social. També vam fer uns petits obsequis per donar a les persones que venien a donar sang, com ara uns petits testos reutilitzats amb rotllos de paper de vàter.

El dia de la donació, que va tenir lloc al pati i biblioteca de l’Escola Industrial teníem alumnes que rebien els donants. Altres tasques que van fer els alumnes van ser donar obsequis a la gent que havia donat sang com menjar i beure, el test amb la planta fet per nosaltres i uns llistons de fusta amb l’skyline de l’Industrial entre altres. Hi havia altres alumnes que anaven pel carrer fent propaganda oral a la gent que passava.

Va ser una campanya profitosa ja que en total van col·laborar unes 40 persones.

Volem agrair a les infermeres que van venir a ajudar-nos, però sobretot als voluntaris i voluntàries que van fer possible la donació i que van ajudar a persones que ho necessitaven.

Alumnat de 3r ESO B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics