Alumnes de La Trama aprenen a fer de fusters

Font: Notícia del web de l’Ajuntament de Sabadell

https://web.sabadell.cat/actualitat/notis/item/alumnes-de-primaria-de-la-trama-aprenen-a-fer-de-fusters-a-l-escola-industrial

L’Institut Escola Industrial ha acollit aquesta setmana l’activitat La fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster, proposta inclosa en el programa municipal Ciutat i Escola que compta amb el suport i l’assessorament del Gremi de Fusters de Sabadell. La iniciativa, impulsada des de fa 10 anys pel Gremi en col·laboració amb l’Escola Industrial i l’Ajuntament, vol incentivar l’interès dels més joves per aquests tipus d’oficis.

És tracta d’un aprenentatge–servei (APS) on els alumnes de fusteria de l’Escola Industrial ajuden i acaben les peces d’un joc de dòmino que comencen els alumnes del cicle superior de primària de l’escola La Trama. Els APS son propostes educatives que combinen processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en les quals els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo i conèixer-lo en profunditat.

En paraules de Manuel Robles, regidor d’Educació, que va assistir a la jornada,

“l’Escola Industrial és una amfitriona perfecta per acollir aquest tipus d’experiències formatives i la fusteria és una professió que té present però també molt futur, és una forma de pensar i de treballar com a artistes, creadors i artesans”.

Per mitjà d’aquesta activitat d’aprenentatge i servei es pretén que l’alumnat de primària pugui conèixer la fusta i els seus processos: des del bosc, passant per la fàbrica, fins als mobles que utilitzem cada dia. Però també coneixeran altres procediments com el disseny previ del material assistit per ordinador (CAD), la impressió 3D, la mecanització automàtica i manual, el muntatge i l’acabat.

L’alumnat haurà conegut, gràcies a aquesta formació, l’ús de la tecnologia actual en l’ofici de fuster; haurà participat activament en la construcció de peces de fusta, en aquest cas un joc de dòmino, i haurà treballat en equip per l’assoliment d’una fita comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics