Les mandales

Les mandales són cercles amb dibuixos que es pinten i es fan servir per millorar estats cognitius i de concentració.

La paraula Mandala prové del sànscrit i significa “cercle”. Un Mandala representa la integritat i ens apareix en tots els aspectes de la vida. La terra, el sol, la lluna i els cercles de vida formats pels nostres amics, familiars i comunitats, tots són mandales comuns.

Els beneficis de pintar mandales a 3 d’ESO

Pintar mandales és una activitat que porta terme, en un entorn agradable i relaxat, tant amb nens de secundària com primària (només cal que adaptar el nivell de dificultat). Aquesta és, de totes maneres, una activitat apta per a totes les edats. També per a adults! Però, quins són els beneficis de pintar mandales?

  • Ens ajuden a meditar. Són una manera molt senzilla d’endinsar-nos en el món de la meditació, perquè ens ajuden a recuperar l’hàbit de la concentració. Podem acompanyar el moment de pintar mandales amb música relaxant i una il·luminació agradable.
  • Fomenten l’expressió i la creativitat. Els experts en mandales coincideixen en el fet que segons l’estat d’ànim, seleccionem uns colors o uns altres. Això pot ajudar als infants a expressar les seves emocions i a ser més creatius.
  • Desenvolupen la concentració. En un entorn ple d’estímuls, la capacitat de concentrar-se és cada vegada un bé més preuat. El fet de crear i pensar en combinacions de colors ens ajuda a estar concentrats en una sola tasca i a deixar de banda altres pensaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics