El passat dia 2 de Juny el nostre institut va ser seu una altra vegada d’una de les competicions nacionals de Catskills. Si fa uns dies va ser-ho de la competició de fusteria ara ha sigut el cas del Prototipatge en impressió 3D.
La competició va començar a les 9h del matí amb la tradicional benvinguda als participants per part de la Directora Dolors Sánchez i el Coordinador general dels Catskills Oriol López, on els diferents instituts van rebre obsequis per a que continuïn la seva progressió de l’aprenentatge en el món de la impressió 3D.
Posteriorment els participants van passar a les aules on es realitzen les classes de teòriques del nostre cicle de disseny en fabricació mecànica. On disposem de 5 màquines d’impressió 3D de la última tecnologia, de fet els competidors van destacar l’equipament que hi havia al nostre institut.
Els alumnes provinents de cicles de grau mig i superior, van haver de lidiar amb diferents materials, no només PLA sinó també Nylon o TPU (Flexible), per poder construir un martell.
El martell en aquest cas, havia de ser dissenyat pels competidors, encara que ja en tenien un prototip construït per tenir una orientació, ja que no només feia funcions d’impacte sinó que també servia per cargolar-descargolar amb mecanisme de carraca.
Disseny del competidors de l’institut Regina Carmeli
Encara que al final per temps la majoria de competidors no van poder construir el martell al complet, els dissenys i les peces construïdes en general van ser de gran qualitat.
Els participants s’ho van passar molt bé i van agafar més experiència en competències molt importants com el treball en equip, resolució de problemes, disseny 3D…
La competició va allargar-se fins passades les 17:25 hores i els experts van deliberar fins triar com a guanyador a l’Institut FP de Sant Cugat. Els resultats van ser molt ajustats i s’ha de destacar també el segon i tercer premis, per part de l’equip de grau mig del cicle de Fabricació Mecànica del nostre centre i de l’equip de l’Institut Regina Carmeli de Rubí. Per tant quan es faci l’entrega de les medalles seran pels participants següents:
Medalla d’or– Àlex Gómez Guirado (Institut de FP Sant Cugat)
Medalles de plata– Jordi Cejudo Moré i Johannes Araujo Calvanapón (Institut Escola Industrial de Sabadell).
Medalles de bronze– Lluc Uceda Prandi i Elías Barrero Aguilera (Institut Regina Carmeli)
Finalment sobre les 18:00 es va fer la cloenda de l’esdeveniment amb la col·laboració d’en Joan Folguera, màxim responsable de la delegació de Catalunya de l’empresa Sicnova, experts en la matèria d’enginyeria inversa, fabricació additiva…
Els participants rebran també com a premi pases VIP per la fira advanced factories que es realitzarà els propers dies i el guanyador rebrà una formació adicional per part de Sicnova, a més de compartir el currículum amb les empreses de les quals són subministradors, sectors com el de l’automoció o l’aeronàutica entre d’altres.