CASTANYADA I HALLOWEEN

Tant si en preferim una com l’altra, la Castanyada i Halloween són dues tradicions tardorenques que conviuen al nostre país des de fa anys. L’Escola Industrial les acull totes dues en una jornada pensada, especialment, per als alumnes d’ESO que s’han incorporat enguany al centre. La celebració d’aquestes festes és el marc festiu en el qual es duran a terme un reguitzell d’activitats pensades per treballar i viure la riquesa de les tradicions genuïnes i foranes. 

En primer lloc, el Departament de Visual i Plàstica, amb l’ajuda d’alumnes de 4t d’ESO i de 1r d’ESO, convertirà alguns dels espais quotidians del centre (vestíbul, part del pati i escales) en llocs aterridors: cementiris, aquelarres i representacions de l’infern per espaordir (només una mica!) els alumnes de 1r d’ESO que vulguin endinsar-se en el túnel del terror. Després dels ensurts, arriba la calma: els alumnes podran ser maquillats per alumnes de 4t d’ESO mentre passegen fins un espai més acollidor, l’hort, on rebran la visita d’un personatge entranyable, que els explicarà rondalles i frases fetes nostrades.  

Aquestes són algunes de les activitats guiades amb què es trobarà l’alumnat de 1r d’ESO. A les aules, el professorat dels diferents departaments durà a terme les seves classes amb altres projectes relacionats amb la temàtica proposada: des de l’observació d’aranyes al laboratori, a la lectura d’històries de por, als jocs de vocabulari de Halloween, passant per l’elaboració d’un còmic a partir d’una llegenda romàntica de l’escriptor Gustavo Adolfo Bécquer, audicions de música fúnebre, fins a l’estudi de la mort cel·lular o l’origen cèltic del Halloween. Tasques que posen en comú i interelacionen, des de diferents disciplines, coneixements diversos. 

Us desitgem doncs, una bona castanyada i un bon Halloween!  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics