Sortida a la Jonquera

El proppassat dia 21 d’ abril del 2017, el grup d’HISTÒRIA de 2n BTX  Científic – acompanyats per les professores Mireia Panadès, Mª Eulàlia Palau i Maria Calzada –  varen fer una sortida de coneixement i empatia envers l’ exili republicà.

Visitaren el Museu a la Jonquera i seguiren les rutes de l’ Exili a Agullana i La Vajol últimes poblacions abans de passar a França.  A Agullana visitaren també el Museu de l’exili intel·lectual i l’ expansió per altres països. Visitaren també la Mina Canta, lloc estratègic on es guardà l’ or de la República així com les obres d’Art que havien estat retirades dels museus per salvaguardar-les de les destrosses de la Guerra Civil.

sortida-bat

Després, enfilaren el camí del Coll de Jou, el mateix camí per on passaren tantes persones en un camí al no-res, des de civils – dones, criatures, gent gran – fins a soldats i autoritats de la República –   els presidents Manuel Azaña, Lluís Companys i  José Antonio Aguirre.

Durant tota la sortida estigueren acompanyades de guies del Museu i de la lectura de textos testimoni de l’ època.

La sortida complementava la matèria d’ Història i fou en alguns casos, un retrobament amb les històries personals i familiars.

Un comentari en “Sortida a la Jonquera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Verified by ExactMetrics